POTVRZENÁ ÚČAST 2024      

Zprávy

Generálním partnerem akce bude společnost Lockheed Martin

13.02.2023, 10:53

Dny NATO v Ostravě & Dny Vzdušných sil AČR získalo pro roky 2023 - 2025 nového generálního partnera. Stala se jí globální bezpečnostní a letecká společnost Lockheed Martin.

Ta byla v minulých letech hlavním partnerem Dnů NATO a na akci jsme již mohli vidět mnoho letadel z její produkce nebo od jejích dceřiných společností. Na loňském ročníku akce se poprvé v České republice ukázal při průletu bojový letoun 5. generace F-35 Lightning II, o jehož pořízení do své výzbroje česká armáda jedná. Kromě něj z dílen společností spadajících pod Lockheed Martin pochází a loni se na mošnovském letišti představily i obří transportní letoun C-5M Super Galaxy amerického letectva, bojový letoun F-16 belgického letectva, průzkumný P-3C Orion německého námořnictva nebo vrtulník UH-60 Black Hawk slovenského letectva.

"Lockheed Martin je renomovaná společnost, jejíž letadla slouží ve vzdušných silách po celém světě, což je důkazem jejich špičkové úrovně. Pro Dny NATO tato nová úroveň spolupráce bude znamenat rozšíření ukázek letounů z produkce Lockheed Martin a věřím, že povede i k rozvoji celé akce. Zároveň s ohledem na plánovaný nákup strojů F-35 Armádou ČR vnímáme tuto spolupráci jako příležitost k prohloubení partnerství mezi společností Lockheed Martin a Českou republikou,“ říká Zbyněk Pavlačík, předseda Jagello 2000, hlavního organizátora akce.

„Je nám ctí být po následující tři roky generálním partnerem Dnů NATO. Již více než století dodávají muži a ženy z Lockheed Martin řešení šitá na míru pro nejnáročnější národní bezpečnostní mise pro naše partnery v NATO a spojence po celém světě,“ řekl Randy Howard, viceprezident Lockheed Martin pro globální rozvoj obchodních aktivit. "Těšíme se, že budeme pokračovat v této tradici prostřednictvím naší vize bezpečnosti pro 21. století, která zajistí, že ti, kterým sloužíme, budou vždy připraveni s rychlostí, hbitostí a lepším rozhodováním čelit jakémukoli protivníkovi."

Lockheed Martin je americká letecká, zbrojní, obranná a technologická společnost. Je také největším světovým dodavatelem obranných technologií, figuruje též na prvním místě žebříčku dodavatelů federální vlády USA. Lockheed Martin se angažuje v kosmickém sektoru, kde například spolupracuje s NASA na vývoji a implementaci nového systému sledování pro americké letectvo, a je také hlavním vývojářem velitelského modulu Orion. Společnost investuje do zdravotnických systémů, systémů obnovitelné energie i jaderné fúze.

„Rádi bychom také poděkovali firmě Saab, která byla generálním partnerem tří předchozích ročníků, za tak exkluzivní spolupráci, která vedla například k první dynamické prezentaci Gripenu E ve střední Evropě a mnohým dalším atraktivním ukázkám,“ dodává Pavlačík.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro