POTVRZENÁ ÚČAST 2024      

Zprávy

Vězeňská služba ČR oslaví své třicetileté výročí na Dnech NATO

11.09.2023, 18:16

Letošní účast na Dnech NATO v Ostravě & Dnech Vzdušných sil AČR znamená pro Vězeňskou službu ČR příležitost představit veřejnosti úspěchy a pokrok v oblasti vězeňství, kterých se podařilo dosáhnout v uplynulých třiceti letech. Jako překvapení si připravila dynamickou ukázku inspirovanou provedením eskorty vězněné osoby k soudnímu jednání s využitím letecké podpory vrtulníkem.

Kromě nové dynamické ukázky se návštěvníci mohou těšit i na expozici umístěné v několika prezentačních stanech, která bude zaměřená nejen na představení aktuálního stavu vězeňství, ale také na vývoj v posledních letech i desetiletích. 

Na letošním ročníku Dnů NATO se návštěvníci seznámí s výchovnými aspekty vězeňství prostřednictvím prezentace výchovných a vzdělávacích programů. Statická expozice Vězeňské služby České republiky představí svůj vozový park, který se návštěvníky akce těší tradičně velkému zájmu. 

Vězeňská služba představí také nové ubytovací kapacity, nové vzdělávací a výchovné programy a samozřejmě také činnost Středního odborného učiliště. Zvláštní pozornost bude věnována i rozšíření detenčních zařízení, modernizaci výstroje a výzbroje a ukázkám nepovolených předmětů, které byly vězňům zabaveny.

Vězeňská služba ČR má význačné místo mezi ozbrojenými bezpečnostními sbory České republiky. Jejím posláním je nejen zajišťovat výkon vazby, výkon trestu odnětí svobody či výkon zabezpečovací detence, ale také zajistit ochranu pořádku a bezpečnosti při výkonu soudnictví a činnosti státních zastupitelství a ministerstva spravedlnosti. 

Byla založena v roce 1993 při vzniku nového českého státu. Vězeňská služba se poprvé zúčastnila Dnů NATO v roce 2003 a od té doby se stala pravidelným účastníkem této události. Vězeňská služba ČR jako druhý největší bezpečnostní sbor se na organizaci akce podílí rovněž zajištěním prací při přípravě areálu.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro