POTVRZENÁ ÚČAST 2024      

Zprávy

USAF F-35A Lightning II Demonstration Team v Ostravě!!!

29.08.2023, 18:00

Dny NATO v Ostravě & Dny Vzdušných sil Armády České republiky už za necelé tři týdny uvítají jako vůbec první akce ve střední a východní Evropě F-35A Lightning II Demonstration Team vzdušných sil USA!

Návštěvníci Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR měli v roce 2021 jako první možnost vidět italskou F-35A Lightning na statické ukázce a vloni průlet holandské F-35A.

© F-35A Demo Team

„Jsme hrdí, že pokračujeme v prezentaci nejmodernějšího letounu páté generace F-35, a to rovnou dynamickou ukázkou v podání F-35A Lighting II Demonstration Teamu amerického letectva,“ uvedl Zbyněk Pavlačík, předseda Jagello 2000, které akci organizuje.

USAF F-35A Lightning II Demo Team se letos v celé Evropě představí pouze ve třech zemích – v Řecku na Athens Flying Week, v Belgii na přehlídce v Kleine Brogel a v České republice. Své pilotní umění návštěvníkům předvede majorka Kristin „Beo“ Wolfe, která má nalétáno přes 800 hodin na letounech F-35A Lightning II a F-22A Raptor. 

© F-35A Demo Team© F-35A Demo Team© F-35A Demo Team

USAF plánuje do Ostravy přiletět ze své základny v britském Lakenheath celkem se třemi stroji F-35A - jeden bude určen na dynamickou ukázku, druhý na ukázku statickou a třetí stroj bude záložní.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro