POTVRZENÁ ÚČAST 2024      

Zprávy

Univerzita obrany nabídne informace o studiu i oceněnou kvadroptéru

06.09.2023, 14:45

Když jsou v rámci Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR představeny prostředky, jimiž Česká republika a její spojenci disponují na poli zajišťování své bezpečnosti, nemůže zde logicky chybět ani instituce, která připravuje a vychovává odborníky pro obsluhu této obranné techniky – Univerzita obrany. 

Stánek Univerzity obrany bude v průběhu Dnů NATO společně s prezentací Armády ČR a Střední vojenské školy z Moravské Třebové součástí Kariérního centra. Ve svém stánku Univerzita obrany představí také výsledky své vědecko-výzkumné činnosti, mimo jiné kvadroptéru, která získala ocenění na soutěži konané v egyptské Káhiře. Předností tohoto bezpilotního prostředku je výrazné využití aditivního neboli 3D tisku. 

„Univerzita obrany je jedinou vojenskou vysokou školou v České republice, z níž přichází do Armády ČR vystudovaní experti, kteří své znalosti využívají při posilování naší bezpečnosti a obrany,“ uvedl Zbyněk Pavlačík, předseda Jagello 2000. „Velký význam má univerzita i přímo pro Dny NATO, jelikož její studenti se podílí v různých odvětvích na organizaci celé akce.“

Mladší návštěvníci stánku Univerzity obrany si budou moci zahrát hry a luštit logické kvízy s vojenskou tematikou jako je například letecké pexeso, piškvorky nebo poznávání hodností. Budou si také moci postavit samonosný Da Vinciho most či přeskládat známý hlavolam Hanojské věže. 

A samozřejmě i zájemci o studium na Univerzitě obrany budou ve stánku moci získat potřebné informace, a to nejen od jejích pracovníků, ale také od samotných studentů brněnských fakult univerzity, mezi nimiž budou vojenští piloti, řídící letového provozu či důstojníci štábu Vzdušných sil. Mnozí jejich studentští kolegové se podílejí na samotném pořádání akce, ať už jako doprovod zahraničních návštěvníků, při koordinaci letových ukázek na Display Line, výpomoc v Ground Boxu velitele Vzdušných sil nebo při natáčení bezpečnostního videozáznamu leteckých dynamických ukázek.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro