POTVRZENÁ ÚČAST 2024      

Zprávy

Naučte se první pomoc s Českým červeným křížem

07.09.2023, 15:12

Kromě ozbrojených sil a bezpečnostních sborů se Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR účastní i zdravotnické složky a organizace. Jednou z nich je i Oblastní spolek České červeného kříže Ostrava, který si pro návštěvníky přichystal zajímavé aktivity a ukázky.

Na statické ukázce bude k vidění sanitní vůz Mercedes Benz, přívěsný vozík pro mimořádné události a další stroje Českého červeného kříže (ČČK). U jeho stanu se budete moci zeptat členů ČČK na činnost organizace, její spolupráci se zahraničními spolky, darování krve nebo první pomoc. Tu si i spolu s jinými aktivitami budete moci vyzkoušet na vlastní kůži pod dohledem odborníků.

Zváni jste nejen ke stanu Českého červeného kříže, ale také ke kolegům z Polska a Německa, kteří si taktéž připravili zajímavý program. V obou stanech bude přítomen jeden člen ČČK, který Vám bude k dispozici jako tlumočník. Rozhodně se vyplatí navštívit stanoviště i zahraničních spolků červeného kříže, jelikož některé činnosti nejsou provozovány v každé zemi stejně a můžete se tak dozvědět nové a zajímavé informace. Například kolegové z Německa nebo Rakouska zajišťují převozové služby. To znamená, že každá sanitka, která v těchto zemích míří z nemocnice nebo do nemocnice, je sanitkou červeného kříže.

Český červený kříž se mimo jiné zabývá sociální činností, výukou a poskytováním první pomoci, humanitární činností při mimořádných událostech, oceňuje bezpříspěvkové dárce krve, pořádá rekondiční pobyty pro děti i seniory a také vydává knihy a magazíny. Organizace se rovněž snaží upozorňovat na problémy sexuálního násilí, sociální a ekonomické situace lidí v rozvojových zemích a zemích postižených válkou či přírodní katastrofou. V této chvíli působí červený kříž ve více než 190 zemích světa. 

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro