POTVRZENÁ ÚČAST 2024      

Zprávy

Hradní stráž znovu předvede oblíbenou ukázku s propracovanou choreografií

22.08.2023, 11:07

Tradičním účastníkem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR jsou příslušníci Hradní stráže, jejichž dynamická ukázka v provedení motocyklové jednotky se těší velké oblibě mezi návštěvníky a ani letos na akci nebude chybět.

Těšit se můžeme na ukázku doprovodu kolony nejvyšších státních nebo zahraničních představitelů, jež je doplněna krásnou choreografií modře zářící jednotky. Na letišti v Mošnově se projedou motocykly BMW R-1200 RT-P a BMW R-1150 RT / GS, které budou doplněny vozy Land Rover a Škoda Superb. Ty si bude možné prohlédnout i na statické ukázce, kde kromě toho budou k vidění i historické modely motocyklů. Návštěvníky může zaujmout i možnost prohlédnout si výzbroj a výstroj Hradní stráže včetně chladných a střelných zbraní či uniforem.

„Ačkoliv je účast motocyklové jednotky Hradní stráže již takovou stálicí Dnů NATO, tak to o nic nesnižuje její prestiž, což dokazuje i každoroční zájem návštěvníků o její ukázku,“ uvedl Zbyněk Pavlačík, předseda Jagello 2000. „Pro mnoho lidí může být činnost Hradní stráže zahalena hávem neznáma, a proto si velmi ceníme, že návštěvníkům nabízí i tu možnost si s nimi promluvit a dozvědět se spoustu nových a zajímavých informací o této složce Ozbrojených sil České republiky.“

Hradní stráž je oficiálně jednou ze složek Ozbrojených sil České republiky. Její unikátnost spočívá v tom, že spadá přímo pod Vojenskou kancelář prezidenta republiky a není tedy součástí Armády ČR. Zajímavostí je, že u strážních jednotek jsou požadavky na určitou výšku či důraz na absenci vousů. Pokud přemýšlíte o vstupu ke Hradní stráži, tak musíte splnit obecné požadavky pro přijetí osob do ozbrojených sil.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro