POTVRZENÁ ÚČAST 2024      

Zprávy

Městská policie Ostrava bude opět v akci

30.08.2022, 12:00

I v letošním roce se Městská policie Ostrava stane nedílnou součástí Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR. Její strážníci předvedou oblíbené ukázky a tradičně se budou podílet i na organizaci akce. 

Návštěvníci akce se mohou těšit nejen na společnou dynamickou ukázku strážníků z úseků hipologie, kynologie a strážníků operativního oddílu, ale i na ukázky výcviku služebních psů a prezentační stany, ve kterých se budou moci seznámit s prací Městské policie Ostrava. 

Komentovaná dynamická ukázka bude zaměřena na zásah proti rozvášněnému davu, který hrubým způsobem narušuje veřejný pořádek a nerespektuje zákonné výzvy strážníků. Při této ukázce se návštěvníci mimo jiné dozvědí, jakým způsobem Městská policie Ostrava využívá koně v rámci výkonu služby a proč je právě kůň nepostradatelným a efektivním pomocníkem při zajištění místních záležitostí veřejného pořádku. 

V rámci dynamických ukázek se psy předvedou strážníci zadržení pachatele v situacích, se kterými se můžou reálně setkat při výkonu služby. Divácky atraktivní bude jistě i demonstrace výcviku služebních psů, jejich poslušnosti a dokonalé spolupráce s psovodem.

Na místě bude k vidění rovněž technika, výstroj a výzbroj, kterou strážníci využívají v rámci běžného výkonu služby. Bezpečnou manipulaci se zbraní a střelecké schopnosti si návštěvníci budou moci prověřit na laserové střelnici.  

Pro dětské návštěvníky budou mít strážníci-preventisté připravenu řadu her, soutěží a kvízů. Cyklistům ostravští strážníci zajistí provoz tří koláren s celkovou kapacitou více než deset tisíc jízdních kol. 

Městská policie Ostrava se bude těšit na setkání s Vámi.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
Saab AB

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro