POTVRZENÁ ÚČAST 2024      

Zprávy

Městská policie Ostrava bude i letos součástí Dnů NATO

27.08.2023, 11:36

Již nedílným účastníkem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je Městská policie Ostrava, která i letos nabídne návštěvníkům pestrý program a pro cyklisty připraví hojně využívané kolárny.

Návštěvníci se mohou těšit na společnou dynamickou ukázku strážníků z úseků hipologie, kynologie a operativního oddílu zaměřenou na zásah proti rozvášněnému davu, který závažným způsobem narušuje veřejný pořádek. 

Chybět nebudou ani kynologové, kteří se svými čtyřnohými parťáky předvedou divácky velmi atraktivní a oblíbené ukázky zadržení pachatele v situacích, se kterými se můžou setkat při výkonu služby. Zajímavá bude také ukázka poslušnosti psa a jeho dokonalá spolupráce s psovodem.

Součástí prezentace Městské policie Ostrava bude rovněž statická ukázka její techniky, výstroje a výzbroje, kterou strážníci využívají v rámci běžného výkonu služby. Nově bude představeno speciální vozidlo vybavené mobilním kamerovým systémem, které umožňuje monitorovat veřejný pořádek v místech, kde nejsou instalovány pevné kamerové systémy.

Návštěvníkům, kteří projeví zájem o práci u Městské policie Ostrava, bude rovněž představena náborová kampaň „Nejlepší čas na změnu“. 

Dětem se pak budou věnovat strážníci úseku prevence. Hravou formou jim přiblíží práci strážníka, děti si budou moci vybarvit obrázky s policejní tématikou a připravena je rovněž řada her, soutěží a kvízů.

Nejen děti, ale i dospělá veřejnost si bude moci vyzkoušet i bezpečnou manipulaci se zbraní. Své střelecké schopnosti si pak bude moci každý vyzkoušet na laserové střelnici.

Pro cyklo návštěvníky budou v areálu k dispozici po celou dobu konání akce tři kolárny s celkovou kapacitou více než 10 000 jízdních kol, jejichž provoz zajistí rovněž ostravští strážníci. 

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro