POTVRZENÁ ÚČAST 2024      

Zprávy

Když všichni běží pryč, vy utíkáte vstříc nebezpečí // Humans of NATO Days

03.03.2024, 09:01

Byl členem posádky amerického strategického bombardéru B-52, když vůbec poprvé přistál v České republice, aby se představil na Dnech NATO v Ostravě & Dnech Vzdušných sil AČR v roce 2010. A pak znovu, a znovu, a znovu. Nyní pomáhá koordinovat účast USA a Kanady na Dnech NATO a zajišťuje, aby posádky z těchto zemí měly při pobytu v Ostravě na akci vše, co potřebují. Co pro něj znamená odvaha a kdo ho inspiruje? Seznamte se s Davidem Webbem, zástupcem Jagello 2000 pro Severní Ameriku.

Kolikrát jste se zúčastnil Dnů NATO?
Na Dny NATO jezdím od roku 2010, kdy jsem byl u letectva, a letos jsem tady pravděpodobně už po desáté.

Co jste dělal v letectvu?
Byl jsem členem posádky letounu B-52, když se poprvé ukázal na Dnech NATO v roce 2010. A každý rok poté po mnoho let.

Co pro vás znamená NATO?
NATO je aliance, která překračuje všechny národní hranice a umožňuje všem svým členům udržovat bezpečnost a umožňuje nám chránit se před jakýmikoli vnějšími hrozbami.

Jak vypadá váš běžný pracovní den?
Můj normální pracovní den, když jsem tady, je velmi dlouhý. Pomáhám, když letadla přilétají ze Spojených států nebo z Kanady, zajišťuji, že posádky mají, co potřebují. Že budou ubytované a že mají vše, co potřebují, když se připravují na samotný letecký den. Aby jejich letadla byla střežena, měli k dispozici veškerou potřebnou letištní techniku, aby měli vodu a tak podobně.


Přečtěte si i další rozhovory s těmi, kteří se podílejí na Dnech NATO

Co pro vás znamená odvaha?
Odvaha? Znamená to, že když dojde k požáru nebo když se ve světě něco děje, místo toho, abyste před tím utíkali, utíkáte k tomu vstříc. Je velmi těžké to pochopit, pokud jste nikdy nebyli v armádě. Ale když všichni utíkají pryč, vy utíkáte vstříc nebezpečí.

Jsou nějaké hranice, které musíte při své práci překračovat?
Největší hranicí je pro mě čeština. Snažím se ji naučit. Všichni zde na Dnech NATO a v Jagello 2000 jsou nesmírně laskaví. A problémy řešíme každý den, když přicházíme do práce, když pracujeme a připravujeme se na Dny NATO a Dny Vzdušných sil AČR. Snažíme se tedy najít způsob, jak nemít hranice, když přicházíme každý den do práce.

Kdo vásinspiruje?
Můj otec mě nejvíce inspiroval. Byl to námořník. Byl v námořnictvu Spojených států a povzbuzoval mě, abych vstoupil do armády, když jsem dokončil vysokou školu. Takže ho vnímám jako velkou inspiraci.

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro