POTVRZENÁ ÚČAST 2024      

Zprávy

Fotosoutěž ovládl tradiční moment Dnů NATO

01.11.2023, 16:21

Dny NATO v Ostravě & Dny Vzdušných sil AČR pravidelně v rámci slavnostního zahájení zažívají ikonický moment, který s napětím všichni návštěvníci očekávají a který nelze přeslechnout. A právě záběr úvodního výstřelu z tanku T-72 české armády by ohodnocen jako nejlepší ze zaslaných snímků v letošní fotosoutěži akce.

"Všichni na něj napjatě čekají, míří na něj nespočet objektivů, ale vše se pak odehraje tak rychle, že je velmi těžké zachytit ten správný moment. Přesně to se však Petru Novákovi podařilo a tím jeho snímek oslovil porotu," uvádí Zbyněk Pavlačík z Jagello 2000.

1. místo: Petr Novák

Snímek Markéty Krajhanzlové pak zaujal kombinací dění ve vzduchu, na zemi v podobě pyrotechnických efektů a mezinárodního rozměru akce při ukázce letounu L-159 českého letectva. Petru Frankovi se pak podařilo zachytit efektní moment z ukázky akrobatické skupiny Zelazny, která připomíná rovněž Polsko jako letošní speciální patnerský stát.  

2. místo: Markéta Krajhanzlová
3. místo: Peter Franek

Souboj o Cenu veřejnosti nakonec těsně dopadl ve prospěch snímku největšího letošního taháků, jímž bylo vystoupení amerického letounu F-35A pilotovaného kapitánkou Kristin Wolfe. Těch dorazilo do soutěže velké množství, ale nejvíce fanoušků oslovila fotka od Denise Jurkoviče.

Cena veřejnosti: Denis Jurkovič

Gratulujeme všem vítězům. Budeme je kontaktovat e-mailem či telefonicky a mohou se těšit na upomínkové předměty ze Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR.

Prohlédněte si všechny soutěžní fotografie

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro