POTVRZENÁ ÚČAST 2024      

Zprávy

„Albík“ a „Engéčko“ společně na ostravském nebi

12.09.2023, 14:37

Jedinečná mezinárodní přehlídka vojenských, bezpečnostních a záchranných jednotek Dny NATO v Ostravě & Dny Vzdušných sil AČR se uskuteční 16. a 17. září 2023 na Letišti Leoše Janáčka Ostrava. Tak jako v předcházejících letech bude mezi účastníky i státní podnik Ministerstva obrany ČR LOM PRAHA. 

Ten nabídne nepochybně atraktivní letové vystoupení proudového podzvukového cvičného letounu L-39C, který vystoupí spolu s představitelem nové generace podzvukových cvičných letounů od společnosti AERO Vodochody - L-39NG. LOM PRAHA s.p. a AERO Vodochody AEROSPACE a.s. tak budou na mošnovském nebi demonstrovat minulost a budoucnost ve výcviku létajícího personálu.   

V leteckém výcviku má „Albík“, neboli cvičný proudový podzvukový letoun L-39 Albatros, nezastupitelnou roli. Centrum leteckého výcviku státního podniku LOM PRAHA provozuje verzi C (cvičná) od roku 2004 a v roce 2021 dosáhla flotila „lomáckých“ Albíků významné mety v podobě celkového náletu 20 tisíc letových hodin.

LOM Praha s.p. (Letecké opravny Malešice) je státní podnik působící v oblasti leteckého obranného průmyslu. V roce 2004 vznikla nová organizační složka LOM PRAHA s.p., a to Centrum leteckého výcviku Pardubice, které zajišťuje kompletní výcvik pilotů Vzdušných sil Armády České republiky. Jeho služeb využili i zahraniční země, jako například Polsko, Afghánistán či Burkina Faso.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro