POTVRZENÁ ÚČAST 2024      

Zprávy

Švýcarský PC-7 TEAM se vrací na Mošnov

16.02.2023, 10:59

Po čtyřech letech se na mošnovské letiště vrací švýcarský PC-7 TEAM. Návštěvníci Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR se tak mohou druhý rok po sobě těšit na dynamickou ukázku předního švýcarského akrobatického týmu.

Na loňském ročníku akce předvedla nádhernou show skupinové akrobacie s proudovými letouny F-5 ve švýcarských barvách skupina Patrouille Suisse. A nyní na ně bezprecedentně naváže devítičlenný PC-7 TEAM na turbovrtulových strojích.

“Dosud nikdy v historii akce k nám jedna země dva roky po sobě nevyslala akrobatickou skupinu, až nyní se toho dočkáme ze strany Švýcarska. Velmi si vážíme toho, že právě naší akci věnuje takový zájem, protože švýcarská účast je vždy velkým lákadlem,” uvádí Zbyněk Pavlačík, předseda Jagello 2000. “PC-7 TEAM se u nás předvedl již v roce 2019 a těšíme se na jeho velmi precizní skupinové vystoupení.“  

Tým byl oficiálně založen v roce 1989 a po celou dobu využívá turbovrtulové letouny PC-7 od švýcarské firmy Pilatus, které jsou využívány především pro výcvik nových pilotů. Mezi akrobatickými skupinami vyniká mimo jiné velikostí posádky, kdy s devíti stroji jde o největší skupinu, která na mošnovském letišti kdy vystupovala. Další zajímavostí je, že členové týmu musí plnit také standardní povinnosti v podobě střežení národního vzdušného prostoru a veřejná vystoupení tak nejsou jejich jedinou náplní práce. I z těchto důvodů tým PC-7 vystupuje v zahraničí poměrně řídce.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro