POTVRZENÁ ÚČAST 2024    

Zprávy

Služební koně a psi Městské policie Ostrava znovu předvedou své dovednosti

29.08.2018, 16:15

Ani v letošním roce nebude na programu Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR chybět dynamická a statická prezentace Městské policie Ostrava. Ta návštěvníkům představí nejen schopnosti a dovednosti úseku hipologie, kynologie či strážníků operativního oddílu, ale i služební techniku.

Účast Městské policie Ostrava na Dnech NATO se tradičně nese v duchu různorodosti její činnosti, o čemž svědčí i přichystané dynamické ukázky. Například strážníci operativního oddílu si ve spolupráci se svými kolegy z úseku hipologie připravili zásah proti rozvášněnému davu spojený s překonáváním ohně a dalších překážek. Z komentované ukázky se diváci zároveň dozvědí, jak Městská policie Ostrava služební koně cvičí a proč je považuje za nepostradatelné pomocníky při zásahu vztahujícím se k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku. 

  

V rámci druhé ukázky pak ostravští kynologové se svými čtyřnohými svěřenci představí dovednosti a práci služebních psů v rukou zkušených psovodů. Součástí této demonstrace bude i divácky oblíbené zadržení pachatele v různých situacích, se kterými se strážníci mohou během výkonu služby setkat. Toto vystoupení bude navíc doplněno o ukázku poslušnosti psa a jeho dokonalé spolupráce se psovodem, za níž stojí dlouhý a náročný výcvik.

Návštěvníkům bude také k dispozici prezentační stan Městské policie Ostrava, kde se díky Úseku prevence a propagace budou moci seznámit s prací strážníků a jejich preventivní činností. Chybět nebude ani program pro děti, které si zde mohou vybarvit obrázky s policejní tématikou a zúčastnit se řady her, soutěží a kvízů. Statická expozice bude rovněž doplněna o současnou výzbroj a výstroj, odvážnější si pak mohou vyzkoušet bezpečnou manipulaci se zbraní a otestovat své střelecké schopnosti v laserové střelnici. 

Příslušníci Městské policie Ostrava se na letošních Dnech NATO představí nejen jako účastníci, ale i organizátoři, neboť budou opět zabezpečovat provoz trojice bezplatných koláren s kapacitou více než 10 000 kol, které budou rozmístěny u každého vstupu do areálu akce. 

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
AERO Vodochody AEROSPACE a.s.

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro