POTVRZENÁ ÚČAST 2024      

Zprávy

Řecký Zeus zkompletuje ostravský hattrick

22.02.2016, 10:06

Příliv atraktivních dynamických ukázek na letošní Dny NATO v Ostravě & Dny Vzdušných sil AČR nekončí. Na mošnovské letiště se při výročí 15 let akce znovu vrátí řecký F-16 Demo Team „Zeus“.

Tento tým se v Ostravě představil už v předchozích dvou letech a bude se tedy jednat o jeho třetí účast v řadě. Navíc se zde setká s dalším již potvrzeným týmem s letounem F-16, a to z Belgie.

„Dny NATO jsou jedinou akcí za hranicemi Řecka, na které se F-16 Demo Team ‚Zeus‘ představil v roce 2014 i 2015. Jeho opakovaná účast i letos je tedy velmi výjimečná, musíme uznat, že nás její potvrzení překvapilo, ale samozřejmě velmi příjemně,“ uvádí Zbyněk Pavlačík, předseda Jagello 2000. „V roce 2014, kdy se účastnily hned tři demo teamy se stroji F-16, se řecký pilot porovnával s letci z Dánska a Nizozemí, tentokrát se můžeme těšit na jeho souboj o přízeň diváků s belgickým protivníkem. A že vystoupení demo teamu Zeus stojí za to, si můžeme připomenout díky záznamu jeho loňské ukázky zpracovanému společností PlanesTV.“

F-16 Demo Team Zeus patří pod 115. bojové křídlo působící na Krétě a používá letoun ve verzi F-16C Block 52+. Jeho specialitou kromě poutavého nátěru je i to, že stroji má podél trupu připevněny přídavné palivové nádrže.

„Když na mošnovské letiště poprvé v roce 2008 zavítal holandský F-16 Demo Team, nikdo si nepředstavoval, že se nakonec bude Dnů NATO účastnit každoročně až do roku 2014. Vůbec bychom se nezlobili, kdyby i Řekové předvedli podobnou sérii,“ uzavírá s úsměvem Pavlačík.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
SAAB Czech s.r.o.

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro