POTVRZENÁ ÚČAST 2024      

Zprávy

První letecká ukázka potvrzena, do Ostravy se vrací Zeus

13.03.2015, 11:30

Stejně jako loni, i letos je mezi prvními potvrzenými zahraničními účastníky Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR řecké letectvo. A stejně jako loni, i letos se nad mošnovským letištěm představí F-16 Demo Team "Zeus".

Ten na uplynulém ročníku akce porovnával své letecké umění s dalšími dvěma F-16 Demo Teamy - dánským a nizozemským. Již nyní je však jasné, že letos se toto setkání nezopakuje. "Řecký 'Zeus' loni nabídl divákům skvělé představení a věříme, že návštěvníci si ho užijí i letos," říká Zbyněk Pavlačík z Jagello 2000. "Bohužel letos nedorazí jeho kolegové z Nizozemí, kteří kvůli operačním povinnostem sezonu 2015 se svým F-16 Demo Teamem zcela vynechávají. Pracujeme ale na tom, aby i letos měl 'Zeus' na nebi skvělé konkurenty v 'boji' o přízeň diváků." 

V kokpitu řeckého stroje F-16 Block 52+ vybaveného přidavnými palivovými nádržemi umístěnými podél trupu by měl opět sedět Georgios Androulakis, jenž je i šéfem celého týmu a jehož loňské ostravské představení můžete vidět na videu níže. "Doufáme, že se řečtí piloti letos opět přesvědčí o kvalitách naší akce a že se Ostrava stane stálicí v jejich kalendáři, aby nás mohli každoročně udivovat svým leteckým uměním," uzavírá Pavlačík.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
SAAB Czech s.r.o.

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro