POTVRZENÁ ÚČAST 2024      

Zprávy

Policie ČR opět dorazí s velkým množstvím ukázek

03.09.2022, 12:30

Mezi tradičními účastníky Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR každoročně nechybí ani Policie ČR, která se podílí i na organizaci celé akce. Návštěvníci se můžou těšit na spoustu statických ukázek a nebude chybět ani dynamická ukázka kynologů nebo akční zásah cizinecké policie. 

Příslušníci cizinecké policie si pro návštěvníky Dnů NATO připravili atraktivní dynamickou ukázku, v níž dojde k zadržení ozbrojených převaděčů osob během samotného předávání na území ČR. 

„Policie ČR je důležitou součástí Dnů NATO, a to jak s ohledem na množství dynamických ukázek a prezentované techniky, tak jejímu přispění k pořádání akce,“ podotýká Zbyněk Pavlačík, předseda Jagello 2000. „Zajišťování bezpečnosti a ochrana veřejného pořádku jsou hlavními úkoly Policie ČR, která nám pomocí svých ukázek každoročně předvádí, že je správně vybavena a schopna tyto úkoly plnit.“

Na Dnech NATO se představí i další policejní složky. Dopravní policie a speciální pořádková jednotka předvedou na statických ukázkách svá vozidla a chybět nebudou ani kynologové s modelovými ukázkami likvidace nebezpečných pachatelů za pomoci služebních psů. Na další akční ukázce pak zásahové jednotky české a polské policie vystoupí společně s jordánskou, čistě ženskou, bojovou skupinou Quick Reaction Force Team.

V rámci zajištění bezpečnosti návštěvníků budou policisté, stejně jako v předchozích letech, připraveni řešit různé problémové situace, které mohou na akci nastat. Na příjezdových cestách budou zajišťovat co nejplynulejší průjezdnost, v areálu akce se pak může jednat například o krádež, ztrátu dítěte nebo jinou krizovou situaci. Centrálním místem činnosti těchto policistů, společně se zástupci dalších subjektů, bude stan umístěný poblíž komentátorské věže.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
Saab AB

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro