POTVRZENÁ ÚČAST 2024      

Zprávy

Po roční přestávce se představí motocyklová jednotka Hradní stráže

14.08.2022, 11:36

Příslušníci Hradní stráže jsou tradičními účastníky Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR. Letos se vrací i s oblíbenou motocyklovou jednotkou a expozicí současné i historické techniky a výzbroje. 

Návštěvníci se opět můžou těšit na ukázku doprovodu kolony nejvyšších státních či zahraničních představitelů. Členové motocyklové jednotky předvedou své dovednosti na motocyklech BMW R-1200 RT-P a BMW R-1150 RT / GS, doplní je vozy Land Rover Discovery a Škoda Superb. Všechny si budete moct prohlédnout i na statické ukázce, kde je doplní historické modely motocyklů a rovněž používaná výstroj a výzbroj. 

„Loňského ročníku Dnů NATO se motocyklová jednotka Hradní stráže kvůli vytížení nemohla zúčastnit a jsme tak rádi, že po této nucené pauze se vrací se svou propracovanou choreografií,“ vyzdvihl Zbyněk Pavlačík, předseda Jagello 2000. „Hradní stráž lidi vnímají spíš přes ceremonie a na podobných akcích její příslušníky vidíme jen zřídka. O to víc si vážíme, že je tady opět budeme mít.“ 

Hradní stráž oficiálně představuje jednu ze složek Ozbrojených sil České republiky. Specifická je tím, že spadá přímo pod Vojenskou kancelář prezidenta republiky a není tedy součástí Armády ČR. Všechny součásti Hradní stráže mají téměř tisíc vojáků, kteří musí splňovat jak obecné požadavky pro přijetí osob do ozbrojených sil, tak i ty specifické – jako je například u strážních jednotek určitá výška či absence vousů.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
Saab AB

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro