POTVRZENÁ ÚČAST 2024      

Zprávy

Městská policie Ostrava představí skupiny hipologie i kynologie

29.08.2019, 11:56

Nedílnou součástí víkendového programu Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR se stala účast Městské policie Ostrava. Ta návštěvníkům představí nejen schopnosti a dovednosti úseku hipologie, kynologie či strážníků operativního oddílu, ale i služební techniku.

Po oba dny se mohou návštěvníci těšit na dynamické ukázky služebních koní i psů Městské policie Ostrava při zákrocích proti pachatelům, kteří narušují veřejný pořádek nebo kteří jsou přistiženi při páchání trestných činů.

„Dny NATO nejsou pouze o předvádění vojenské techniky a vzdušných ukázek, ale také o přiblížení činnosti všech bezpečnostních složek. Mezi ty patří i Městská policie Ostrava, která patří již k tradičním účastníkům akce a každý rok přiláká svou prezentací nemalý počet návštěvníků,“ ocenil účast městských strážníků Zbyněk Pavlačík, předseda Jagello 2000. „Strážníci městské policie se však nepodílí pouze na ukázkách, ale také na organizaci celé akce, pro ulehčení dopravy a zvýšení komfortu tak i pro letošní rok zřídili kolárny, ve kterých si budou moci návštěvníci bezpečně uložit svá kola nebo i koloběžky.“

Kromě dynamických ukázek budou moci návštěvníci zhlédnout výstroj a výzbroj strážníků, včetně např. radarů na měření rychlosti či zařízení na měření alkoholu v dechu. Přistaveno bude také několik služebních vozidel, jako Škoda Octavia, VW Crafter s mobilním monitorovacím systémem, služební vozidla kynologů či devítimístný Mercedes Sprinter. Novinkou bude elektromobil Volkswagen, nejmenší návštěvníci mohou otestovat své schopnosti při kreslení a kvízech.

Se strážníky Městské policie Ostrava se budou moci návštěvníci mířící na akci na kole setkat i na mezinárodní cyklistické trase č. 5, která vede Poodřím přímo na letiště, kde budou strážníci v cyklohlídkách zabezpečovat veřejný pořádek. U areálu pak budou opět zabezpečovat provoz trojice bezplatných koláren s kapacitou více než 10 000 kol, které budou rozmístěny u každého vstupu do areálu akce.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
AERO Vodochody AEROSPACE a.s.

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro