POTVRZENÁ ÚČAST 2024      

Zprávy

Britská skupina the Tigers znovu seskočí nad Mošnovem

16.08.2019, 10:48

Po třech letech se parašutistická skupina britské armády the Tigers vrací na Dny NATO v Ostravě & Dny Vzdušných sil AČR. Její atraktivní ukázka tak doplní již potvrzenou účast britského Typhoon Display Teamu.

Pravidelně mohou návštěvníci Dnů NATO v rámci slavnostního zahájení shlédnout seskoky výsadkářů z Armády České republiky. The Tigers (tygři) jsou ale regulérním akrobatickým týmem a jeho členové bývají při seskoku vybaveni dýmovnicemi, jež umožňují sledovat dráhu letu a vytváří působivé vizuální efekty.

„The Tigers se k nám vrací po třech letech a určitě budou chtít navázat na své působivé vystoupení z roku 2016. Nicméně je nutno mít na paměti, že ve větší míře, než u ostatních letových ukázek je vystoupení parašutistů závislé na počasí, především na oblačnosti a větru, tak doufejme, že nám bude příznivě nakloněno,“ uvádí Zbyněk Pavlačík, předseda Jagello 2000. „Rozšíření účasti Spojeného království nás velice těší, o to více, že se jedná o dost odlišné ukázky. Zároveň se po dlouhé době jedná o první potvrzenou účast parašutistického týmu.“

Akrobatický tým the Tigers patří pod pozemní síly Spojeného království (Royal Army) a zaměřuje se na kontaktní padákové formace či tzv. wingsuit. The Tigers nebudou mít k dispozici svůj vlastní letoun a tak je jejich ukázka možná díky přispění Centra leteckého výcviku Pardubice, jež spadá pod hlavního strategického partnera akce LOM PRAHA a jehož vrtulník Mi-17 britské parašutisty do místa seskoku vynese.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
AERO Vodochody AEROSPACE a.s.

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro