POTVRZENÁ ÚČAST 2024      

Zprávy

Bez vstupenek a bezplatně díky dlouholeté podpoře našich partnerů!

15.08.2022, 17:33

Díky přízni našich fanoušků a věrných návštěvníků se Dny NATO v Ostravě & Dny Vzdušných sil AČR staly největší bezpečnostní show v Evropě. K tomuto statusu přispěl i bezplatný vstup. Ten by nebyl možný bez dlouhodobé podpory našich marketingových partnerů, jejichž příspěvky pokrývají až 70 % nákladů na akci, necelou třetinu pak tvoří dotace.

Po celou historii akce usilujeme o prezentaci široké škály prostředků, jimiž Česká republika a její spojenci disponují při zajišťování bezpečnosti, a proto jsme rádi, že bezplatný vstup můžeme nabídnout díky podpoře těch společností, které z veřejných daní tyto prostředky dodávají. Věříme, že tento koncept bude pro návštěvníky zajímavý i v aktuální situaci, kdy ceny téměř všeho strmě stoupají.

Jménem návštěvníků si proto dovolujeme poděkovat našim dlouholetým partnerům, mezi něž patří Saab AG jako generální partner, Škoda AUTO jako exkluzivní partner, CZECHOSLOVAK GROUP a TATRA TRUCKS jako speciální partneři a hlavní partneři AERO Vodochody AEROSPACE, Bell Flight, OMNIPOL, Colt CZ Group, Lockheed Martin, BAE Systems, Ray Service. Náš dík samozřejmě patří i dalším desítkám partnerů.

Jen díky jejich podpoře jsme schopni každoročně přinášet prvotřídní program, který spojuje prestižní premiéry i osvědčené ukázky širokého spektra jednotek zajišťujících bezpečnost. A nejinak tomu bude letos, kdy bude areál plný letecké i pozemní techniky. 

Dny NATO mají vzhledem ke svému rozsahu významný dopad na ekonomiku regionu, kdy show zásadně přispívá k turistickému ruchu v Ostravě a celém Moravskoslezském kraji, přináší peníze do státní pokladny a vytváří nová pracovní místa. Pouze třetina rozpočtu je tak dotována Moravskoslezským krajem, statutárním městem Ostrava a státními institucemi, ovšem každá takto investovaná koruna se jim mnohonásobně vrátí na daních. 

V roce 2014, kdy jsme si nechali zpracovat studii ekonomického dopadu návštěvnosti akce, bylo formou daní do státní pokladny odvedeno 27,5 milionu Kč a akce vytvořila ekvivalent 122 nových pracovních míst na plný úvazek na jeden rok. Tyto údaje přitom vycházejí pouze z výdajů návštěvníků, nikoli pořadatelů, partnerů či účastníků. Je tedy možné konstatovat, že se jedná jen o část celkových ekonomických dopadů, které jsou ve skutečnosti ještě vyšší.

Dny NATO v Ostravě & Dny Vzdušných sil AČR nejsou v regionu střední Evropy jedinou podobnou akcí bez vstupného, další je např. letecká přehlídka AIR POWER v rakouském Zeltwegu.

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
Saab AB

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro